REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahody Sabayone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na jahody servírované s vyšlehanou vinnou pěnou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gpěkných čerstvých jahod
moučkový cukr na posypání
Na pěnu Sabayone:
200 mlsektu
100 mlcukrového sirupu
4 ksžloutky

Postup:

1. Nejprve připravíme cukrový sirup; cukr s vodou v poměru 1:
1 vaříme tak dlouho, až tekutina zhoustne (asi 10 minut), pak ji přecedíme přes sítko a ihned použijeme
2. Tak 100 ml cukrového sirupu dáme do menší nádoby spolu se žloutky a sektem, nádobu ponoříme do vodní lázně a obsah vyšleháme do jemné pěny
3. Omyté jahody rozdělíme do sklenic, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme připravenou teplou pěnou, ihned podáváme.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy