REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodovo-bezinkové palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky z mouky, cukru, mléka a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, plněné jahodami přelité bezinkovým sirupem a dochucené šlehačkou.


Ingredience:
500 gjahod
200 mlsmetany ke šlehání
130 mlbezinkového sirupu
olej na smažení
Na těstíčko:
125 mlmléka
125 mlsmetany ke šlehání
1 lžícecukru krupice
1 lžícebeznkového sirupu
75 ghladké mouky
2 ksvajec

Postup:

1. Rozklepnutá vejce našleháme v mléce se smetanou, přidáme 1 lžíci bezinkového sirupu a dobře promícháme
2. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metličkou přidáváme do mísy k mouce smíchané s krupicovým cukrem a poté vzniklé těstíčko necháme 20 minut odpočinout
3. Pánvičku lehce vymažeme olejem a potom na ní postupně z připraveného těstíčka smažíme po obou stranách dozlatova tenké palačinky 4. Do hrnce dáme očištěné a rozpůlené jahody, vlijeme bezinkový sirup a za občasného míchání 5 minut zahříváme, aby jahody byly teplé a obalily se sirupem
5. Na každou palačinku dáme část jahod a do tuha ušlehané smetany, zarolujeme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy