Palačinky z mouky, cukru, mléka a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, plněné jahodami přelité bezinkovým sirupem a dochucené šlehačkou.
Ingredience:
500 g | jahod |
200 ml | smetany ke šlehání |
130 ml | bezinkového sirupu |
olej na smažení | |
Na těstíčko: | |
125 ml | mléka |
125 ml | smetany ke šlehání |
1 lžíce | cukru krupice |
1 lžíce | beznkového sirupu |
75 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Rozklepnutá vejce našleháme v mléce se smetanou, přidáme 1 lžíci bezinkového sirupu a dobře promícháme
2. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metličkou přidáváme do mísy k mouce smíchané s krupicovým cukrem a poté vzniklé těstíčko necháme 20 minut odpočinout
3. Pánvičku lehce vymažeme olejem a potom na ní postupně z připraveného těstíčka smažíme po obou stranách dozlatova tenké palačinky 4. Do hrnce dáme očištěné a rozpůlené jahody, vlijeme bezinkový sirup a za občasného míchání 5 minut zahříváme, aby jahody byly teplé a obalily se sirupem
5. Na každou palačinku dáme část jahod a do tuha ušlehané smetany, zarolujeme a podáváme.