Knedlíky z tvarohového těsta plněné jahodami, uvařené ve vodě.
Ingredience:
Rozpis asi na 25 knedlíčků: | |
čerstvé tvrdé jahody | |
260 g | měkkého tvarohu |
250 g | polohrubé nebo hrubé mouky |
30 g | tuku |
2 ks | vejce |
1 lžička | cukru |
1/8 l | mléka |
špetka soli | |
tvaroh na posypání | |
cukr moučka na ozdobu | |
máslo |
Postup:
1. Ve větší míse utřeme tvaroh s tukem, cukrem, vejci a špetkou soli
2. Do hotové směsi po troškách přidáváme hrubou mouku a mléka, až z těsta vypracujeme měkké a vláčné těsto
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, nakrájíme ho na čtverečky podle velikosti jahod
4. Na každý čtvereček dáme omytou a důkladně osušenou jahodu, těsto kolem ní zabalíme
5. Jednotlivé knedlíčky vkládáme do vařící vody na 5-7 minut, pak je vytáhneme, necháme okapat
6. Hotové propíchneme, aby z nich vyšla pára, pokud knedlíky hned nepodáváme, potřeme je máslem, aby se neslepily
7. Jahodové knedlíky servírujeme posypané tvarohem a cukrem, polité rozpuštěným máslem.