REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové tvarohové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z tvarohového těsta plněné jahodami, uvařené ve vodě.


Ingredience:
Rozpis asi na 25 knedlíčků:
čerstvé tvrdé jahody
260 gměkkého tvarohu
250 gpolohrubé nebo hrubé mouky
30 gtuku
2 ksvejce
1 lžičkacukru
1/8 lmléka
špetka soli
tvaroh na posypání
cukr moučka na ozdobu
máslo

Postup:

1. Ve větší míse utřeme tvaroh s tukem, cukrem, vejci a špetkou soli
2. Do hotové směsi po troškách přidáváme hrubou mouku a mléka, až z těsta vypracujeme měkké a vláčné těsto
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, nakrájíme ho na čtverečky podle velikosti jahod
4. Na každý čtvereček dáme omytou a důkladně osušenou jahodu, těsto kolem ní zabalíme
5. Jednotlivé knedlíčky vkládáme do vařící vody na 5-7 minut, pak je vytáhneme, necháme okapat
6. Hotové propíchneme, aby z nich vyšla pára, pokud knedlíky hned nepodáváme, potřeme je máslem, aby se neslepily
7. Jahodové knedlíky servírujeme posypané tvarohem a cukrem, polité rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy