REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové řezy IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta chutného jahodového moučníku připraveného, podle tohoto receptu, ze čtyř vrstev, z pečeného piškotu a jahodové, máslové a šlehačkové náplně.


Ingredience:
Na korpus:
Na jahodovou náplň:
5 ksvajec
5 lžichladké mouky
5 lžiccukru
2 lžíceoleje
1 lžičkakypřícího prášku
500 gjahod
2 sáčkypudinkové prášky jahodové
1 hrnekvody
1/2 hrnkucukru
Na máslovou nápln:
7 ksžloutků
250 gmásla
500 mlmléka
5 lžícehladké mouky
2 lžíceškrobu
cukr dle chuti cca půl hrnku
trochu rumu
vanilka
Poslední vrstva:
500 mlsmetany
2 lžícekokosu

Postup:

1. Nejprve si uděláme jahodovou náplň; jahody omyjeme a spolu s cukrem a vodou krátce povaříme, pak přilijeme v deci vody rozmíchané pudinkové prášky a vmícháme do jahod, vaříme do zhoustnutí, necháme vychladit
2. Na korpus si rozdělíme bílky od žloutků, žloutky vyšleháme s cukrem, přišleháme olej a v mícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec vyšlehané bílky, korpus upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, tak 10-15 minut, pak necháme vychladit
3. Hotový prochladlý koprus potřeme jahodovou náplní a necháme ztuhnout v lednici
4. Mezitím si připravíme kastrůlek, kam dáme mléko, vanilku a žloutky, rozmícháme a přivedeme k varu, pak přidáme mouku a škrob, vaříme do husté kaše
5. V míse si vyšleháme máslo s cukrem
6. Vychladlou kaši pak zašleháváme postupně do másla a dochutíme rumem
7. Tuto náplň natřeme na ztuhlou jahodovou náplň
8. Poslední vrchní část uděláme z vyšlehané smetany, kam vmícháme trochu kokosu.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy