Další varianta chutného jahodového moučníku připraveného, podle tohoto receptu, ze čtyř vrstev, z pečeného piškotu a jahodové, máslové a šlehačkové náplně.
Ingredience:
Na korpus: | |
Na jahodovou náplň: | |
5 ks | vajec |
5 lžic | hladké mouky |
5 lžic | cukru |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | kypřícího prášku |
500 g | jahod |
2 sáčky | pudinkové prášky jahodové |
1 hrnek | vody |
1/2 hrnku | cukru |
Na máslovou nápln: | |
7 ks | žloutků |
250 g | másla |
500 ml | mléka |
5 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | škrobu |
cukr dle chuti cca půl hrnku | |
trochu rumu | |
vanilka | |
Poslední vrstva: | |
500 ml | smetany |
2 lžíce | kokosu |
Postup:
1. Nejprve si uděláme jahodovou náplň; jahody omyjeme a spolu s cukrem a vodou krátce povaříme, pak přilijeme v deci vody rozmíchané pudinkové prášky a vmícháme do jahod, vaříme do zhoustnutí, necháme vychladit
2. Na korpus si rozdělíme bílky od žloutků, žloutky vyšleháme s cukrem, přišleháme olej a v mícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec vyšlehané bílky, korpus upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, tak 10-15 minut, pak necháme vychladit
3. Hotový prochladlý koprus potřeme jahodovou náplní a necháme ztuhnout v lednici
4. Mezitím si připravíme kastrůlek, kam dáme mléko, vanilku a žloutky, rozmícháme a přivedeme k varu, pak přidáme mouku a škrob, vaříme do husté kaše
5. V míse si vyšleháme máslo s cukrem
6. Vychladlou kaši pak zašleháváme postupně do másla a dochutíme rumem
7. Tuto náplň natřeme na ztuhlou jahodovou náplň
8. Poslední vrchní část uděláme z vyšlehané smetany, kam vmícháme trochu kokosu.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská