REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové řezy s mascarpone krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus potřený smetanovým krémem a ozdobený ovocem a šlehačkou, v lednici ztuhnutý.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 gHery
50 gkakaa
2 lžičkyprášku do pečiva
4 ksžloutky
sníh ze 4 bílků
Na náplň a povrch:
500 gMascarpone
500 gjahod
300 gmandarinek (plechovka)
20 gželatiny
100 mlvaječného likéru
1 sáčekvanilkového cukru
2 kelímkyšlehačky 40 % (500 ml)
3 lžícemoučkového cukru
šlehačka v prášku Dr.Oetker

Postup:

1. Heru a 200 g cukru vyšleháme dohladka, poté po jednom přidáme žloutky a šleháme do pěny
2. Mouku si smícháme s kakaem, práškem do pečiva a prosijeme přes sítko, poté vmícháme do vaječné pěny, nakonec lehce vařečkou vmícháme ušlehaný bílkový sníh
3. Velký plech s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto vylejeme na plech, uhladíme (je tužší, ale tak to má být)
4. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C (160 °C horkovzduch) a pečeme cca 12 min, zkusíme špejlí, zda máme hotovo, po upečení necháme na mřížce vychladnout
5. Připravíme si krém; Mascarpone smícháme s vaječným likérem, moučkovým a vanilkovým cukrem, želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat, poté ji za stálého míchání přivedeme téměř k varu, ale NEVAŘÍME! a horkou vlijeme do připravené smetanové směsi, nakonec vmícháme našlehanou šlehačku
6. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, poklademe ovocem a potřeme druhou polovinou
7. Práškovou šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a namažeme na krém
8. Zdobíme zbylým ovocem a dáme do ledničky ztuhnout.

Doporučení:

Mascarpon – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy