REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové řezy s mascarpone krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus potřený smetanovým krémem a ozdobený ovocem a šlehačkou, v lednici ztuhnutý.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 gHery
50 gkakaa
2 lžičkyprášku do pečiva
4 ksžloutky
sníh ze 4 bílků
Na náplň a povrch:
500 gMascarpone
500 gjahod
300 gmandarinek (plechovka)
20 gželatiny
100 mlvaječného likéru
1 sáčekvanilkového cukru
2 kelímkyšlehačky 40 % (500 ml)
3 lžícemoučkového cukru
šlehačka v prášku Dr.Oetker

Postup:

1. Heru a 200 g cukru vyšleháme dohladka, poté po jednom přidáme žloutky a šleháme do pěny
2. Mouku si smícháme s kakaem, práškem do pečiva a prosijeme přes sítko, poté vmícháme do vaječné pěny, nakonec lehce vařečkou vmícháme ušlehaný bílkový sníh
3. Velký plech s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto vylejeme na plech, uhladíme (je tužší, ale tak to má být)
4. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C (160 °C horkovzduch) a pečeme cca 12 min, zkusíme špejlí, zda máme hotovo, po upečení necháme na mřížce vychladnout
5. Připravíme si krém; Mascarpone smícháme s vaječným likérem, moučkovým a vanilkovým cukrem, želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat, poté ji za stálého míchání přivedeme téměř k varu, ale NEVAŘÍME! a horkou vlijeme do připravené smetanové směsi, nakonec vmícháme našlehanou šlehačku
6. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, poklademe ovocem a potřeme druhou polovinou
7. Práškovou šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a namažeme na krém
8. Zdobíme zbylým ovocem a dáme do ledničky ztuhnout.

Doporučení:

Mascarpon – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy