REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové řezy III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus, potřený jahodovým pudinkem připraveným ze dvou pudinkových prášků a rozmixovaných jahod a smetanovým krémem ze zakysané smetany a šlehačky, dezert po ztuhnutí nakrájený na řezy a případně ozdobený nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1 hrnekcukru
1/2 hrnkuvody
1/2 hrnkuoleje
1 vanička (500 g)čerstvých jahod (mohou být i zmrazené nebo kompotované)
2 sáčkyvanilkové pudinky
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekSmetafix (ztužovač do šlehačky)
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 kelímekzakysané smetany
4 ksvejce
cukr dle chuti
špetka soli
Ostatní:
mouka na vál, tuk na vymazání, čokoláda na ozdobení

Postup:

1. Nejprve upečeme piškot; žloutky vyšleháme s cukrem, pak přiléváme olej a poté vodu, přimícháme i mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce sníh z bílků
2. Těsto vlijeme na připravený pekáč vymazaný tukem a vysypaný moukou, pečeme do zlatavé barvy na 180 °C, necháme vychladnout
3. Připravíme jahody, které provaříme s trochou cukru, pak promačkáme nebo promixujeme, jen trošku, aby byly kousky (kdo nechce, samozřejmě může rozmixovat na jemno), necháme vychladit
4. Do vychlazeného jahodového mixu přimícháme 2 vanilkové pudinky, dáme vařit a za stálého míchání uvaříme pudink, ten necháme opět vychladit, pak ho namažeme na piškot
5. Smetanu si vyšleháme s cukrem a ztužovačem a přimícháme k ní zakysanou smetanu, tu pak navršíme na piškot s jahodovým pudinkem, necháme ztuhnout
6. Dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme ozdobit například čokoládovými hoblinkami.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy