REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové řezy III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus, potřený jahodovým pudinkem připraveným ze dvou pudinkových prášků a rozmixovaných jahod a smetanovým krémem ze zakysané smetany a šlehačky, dezert po ztuhnutí nakrájený na řezy a případně ozdobený nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1 hrnekcukru
1/2 hrnkuvody
1/2 hrnkuoleje
1 vanička (500 g)čerstvých jahod (mohou být i zmrazené nebo kompotované)
2 sáčkyvanilkové pudinky
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekSmetafix (ztužovač do šlehačky)
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 kelímekzakysané smetany
4 ksvejce
cukr dle chuti
špetka soli
Ostatní:
mouka na vál, tuk na vymazání, čokoláda na ozdobení

Postup:

1. Nejprve upečeme piškot; žloutky vyšleháme s cukrem, pak přiléváme olej a poté vodu, přimícháme i mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce sníh z bílků
2. Těsto vlijeme na připravený pekáč vymazaný tukem a vysypaný moukou, pečeme do zlatavé barvy na 180 °C, necháme vychladnout
3. Připravíme jahody, které provaříme s trochou cukru, pak promačkáme nebo promixujeme, jen trošku, aby byly kousky (kdo nechce, samozřejmě může rozmixovat na jemno), necháme vychladit
4. Do vychlazeného jahodového mixu přimícháme 2 vanilkové pudinky, dáme vařit a za stálého míchání uvaříme pudink, ten necháme opět vychladit, pak ho namažeme na piškot
5. Smetanu si vyšleháme s cukrem a ztužovačem a přimícháme k ní zakysanou smetanu, tu pak navršíme na piškot s jahodovým pudinkem, necháme ztuhnout
6. Dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme ozdobit například čokoládovými hoblinkami.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy