REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu vtipný recept na uvařené plátky lasagní, proložené jahodami zalitými červeným želé, ozdobené sněhem z bílků.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gčerstvých jahod
200 glasagní
100 gcukru krupice
1 balíčekčerveného želé na dorty
2 ksbílky
1/2 kscitrónu
moučkový cukr na posypání
voda na uvaření těstovin
sůl

Postup:

1. Lasagne uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vodu slijeme, lasagne vyjmeme a necháme oschnout na čisté hadrové utěrce
2. Oschlé lasagne nakrájíme na stejně velké obdélníky
3. Plátek lasegní pocukrujeme a poklademe na něj nakrájené jahody, ty přelijeme mírně tuhnoucím želé, které si připravíme podle návodu na obalu, celý postup, u každé porce, 3x opakujeme
4. Bílky vyšleháme s cukrem a šťávou z poloviny citrónu, sníh ozdobně nastříkáme, nejlépe pomocí cukrářského zdobítka, na vrchní část lasagní
5. Dezert pod grilem rozpáleným na 250 °C krátce zapečeme a ihned podáváme.

Poznámka:

Recept na polotovar lasagní najdete zde: Těsto na lasagne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy