Opravdu vtipný recept na uvařené plátky lasagní, proložené jahodami zalitými červeným želé, ozdobené sněhem z bílků.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | čerstvých jahod |
200 g | lasagní |
100 g | cukru krupice |
1 balíček | červeného želé na dorty |
2 ks | bílky |
1/2 ks | citrónu |
moučkový cukr na posypání | |
voda na uvaření těstovin | |
sůl |
Postup:
1. Lasagne uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vodu slijeme, lasagne vyjmeme a necháme oschnout na čisté hadrové utěrce
2. Oschlé lasagne nakrájíme na stejně velké obdélníky
3. Plátek lasegní pocukrujeme a poklademe na něj nakrájené jahody, ty přelijeme mírně tuhnoucím želé, které si připravíme podle návodu na obalu, celý postup, u každé porce, 3x opakujeme
4. Bílky vyšleháme s cukrem a šťávou z poloviny citrónu, sníh ozdobně nastříkáme, nejlépe pomocí cukrářského zdobítka, na vrchní část lasagní
5. Dezert pod grilem rozpáleným na 250 °C krátce zapečeme a ihned podáváme.
Recept na polotovar lasagní najdete zde: Těsto na lasagne.