Dezert z jahodové omáčky a jahodové pěny, posypané kousky melounu, po ztuhnutí ozdobené jahodami.
Ingredience:
10 ks | jahod |
2 ks | neochucené lučiny |
2 ks | plátků želtiny |
1 ks | plnotučného tvarohu |
1/4 ks | žlutého melounu |
3 lžíce | cukru |
3 lžíce | jablečné šťávy |
1 dl | šlehačky |
1 dl | bolsu strawberry |
voda |
Postup:
1. Želatinu připravíme podle návodu na obalu
2. Tvaroh s lučinou důkladně rozmícháme, vešleháme jablečnou šťávu, šlehačku a ochutíme 2 lžícemi cukru
3. Zbylý cukr s 0,5 dl vody svaříme v kastrůlku, přidáme 5 na menší kousky pokrájených jahod, krátce převaříme, zalijeme bolsem a jahodovou omáčku sundáme z tepla, pak do ní přidáme 1/
3 želatiny a zbylou vmícháme do tvarohové pěny
4. Poháry nebo misky namočíme do studené vody, naplníme je do třetiny tvarohovou pěnou, na ni rozprostřeme asi 1 cm vysokou vrstvu jahodové omáčky, dáme další vrstvu tvarohové pěny, posypeme žlutým melounem pokrájeným na drobné kousky a nakonec doplníme opět tvarohovou pěnou
5. Deserty necháme důkladně ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne a před podáváním vrch ozdobíme zbylými, na čtvrtiny překrájenými jahodami.