REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová bomba II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z jahodové omáčky a jahodové pěny, posypané kousky melounu, po ztuhnutí ozdobené jahodami.


Ingredience:
10 ksjahod
2 ksneochucené lučiny
2 ksplátků želtiny
1 ksplnotučného tvarohu
1/4 ksžlutého melounu
3 lžícecukru
3 lžícejablečné šťávy
1 dlšlehačky
1 dlbolsu strawberry
voda

Postup:

1. Želatinu připravíme podle návodu na obalu
2. Tvaroh s lučinou důkladně rozmícháme, vešleháme jablečnou šťávu, šlehačku a ochutíme 2 lžícemi cukru
3. Zbylý cukr s 0,5 dl vody svaříme v kastrůlku, přidáme 5 na menší kousky pokrájených jahod, krátce převaříme, zalijeme bolsem a jahodovou omáčku sundáme z tepla, pak do ní přidáme 1/
3 želatiny a zbylou vmícháme do tvarohové pěny
4. Poháry nebo misky namočíme do studené vody, naplníme je do třetiny tvarohovou pěnou, na ni rozprostřeme asi 1 cm vysokou vrstvu jahodové omáčky, dáme další vrstvu tvarohové pěny, posypeme žlutým melounem pokrájeným na drobné kousky a nakonec doplníme opět tvarohovou pěnou
5. Deserty necháme důkladně ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne a před podáváním vrch ozdobíme zbylými, na čtvrtiny překrájenými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy