REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhlová polévka se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka uvařená ze zeleninového vývaru, jáhel, cibule, mrkve, pórku, zelí, papriky a hrášku.


Ingredience:
200 gbílého zelí
200 gmraženého hrášku
100 gjáhel
100 gčervené papriky
2 lžícerostlinného oleje
1 kscibule
1 kspórku
1 ksmrkve
1 lzeleninového vývaru
hrst hladkolisté petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme je okapat
2. V hrnci na rozehřátém oleji zesklovatíme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly, osmahneme je, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 20 minut, dokud nezměknou
3. Pórek, bílé zelí, mrkev i papriku očistíme a vše nakrájíme na stejně velké nudličky, přidáme k jáhlám a na mírném ohni společně vaříme ještě dalších 10 minut
4. Nakonec do polévky přidáme hrášek a necháme ji ještě asi 3 minuty povařit, dochutíme solí, mletým pepřem a na jemno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Kdo má rád husté polévky může do ní přidat trochu světlé máslové jíšky nebo ji zahustit několika lžícemi rozmixovaných vařených brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy