REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhlová polévka se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka uvařená ze zeleninového vývaru, jáhel, cibule, mrkve, pórku, zelí, papriky a hrášku.


Ingredience:
200 gbílého zelí
200 gmraženého hrášku
100 gjáhel
100 gčervené papriky
2 lžícerostlinného oleje
1 kscibule
1 kspórku
1 ksmrkve
1 lzeleninového vývaru
hrst hladkolisté petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme je okapat
2. V hrnci na rozehřátém oleji zesklovatíme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly, osmahneme je, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 20 minut, dokud nezměknou
3. Pórek, bílé zelí, mrkev i papriku očistíme a vše nakrájíme na stejně velké nudličky, přidáme k jáhlám a na mírném ohni společně vaříme ještě dalších 10 minut
4. Nakonec do polévky přidáme hrášek a necháme ji ještě asi 3 minuty povařit, dochutíme solí, mletým pepřem a na jemno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Kdo má rád husté polévky může do ní přidat trochu světlé máslové jíšky nebo ji zahustit několika lžícemi rozmixovaných vařených brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy