REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní zeleninová polévka s jáhly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná zeleninová polévka s kořením a jáhly.


Ingredience:
300 gzeleniny (cibule, mrkve, pórku, brokolice)
50 gjáhel
2 ksstroužků česneku
1 kskostky zeleninového bujonu
3 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkymletého kmínu
1/2 lžičkysladké papriky
kousek zázvoru
kousek řasy wakame (není nutné)
sůl

Postup:

1. Jáhly několikrát propláchneme a necháme okapat
2. V hlubším hrnci na rozehřátém oleji chvíli opékáme očištěnou, na stejné kousky nakrájenou zeleninu (zelené části pórku přidáme až cca 2 minuty před koncem vaření) i oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, pak přidáme jáhly, sůl, mletý kmín, mletou papriku a ještě chvíli společně opékáme
4. Vše zalijeme jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidáme zeleninový bujon, kousek oloupaného zázvoru a vaříme asi deset minut, aby jáhly změkly
5. Když máme polévku uvařenou, odebereme ji zhruba čtvrtinu včetně zeleniny i jáhel, přidáme řasu wakame, vše rozmixujeme a pak přecedíme zpět do polévky.

Poznámka:

Wakame – Jedlé mořské řasy pěstované v Asii, především v Korei a Japonsku. Wakame listy jsou zelené a mají jemně sladkou chuť. V Japonsku a Evropě, se wakame distribují buď sušené nebo solené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy