REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hráškový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemný krém z mraženého a pak povařeného hrášku, zjemněný máslem, servírovaný s kousky opečené housky, posypaný nastrouhaným parmazánem.


Ingredience:
800 gzmraženého hrášku
1,5 lvody nebo lépe kuřecího vývaru
2 ksplátky másla
1-3 ksstroužky česneku
2 lžícecitronové šťávy
2 lžičkyolivového oleje
bazalka
pepř
sůl
Na dohotovení:
rohlíkové krutony
nastrouhaný parmazán

Postup:

1. Mražený hrášek hodíme do vařící vody (kuřecího vývaru), přidáme olivový olej, na kostičky nakrájený česnek a vaříme 10-12 minut, polévkový základ osolíme a okořeníme pepřem
2. Poté vše ještě horké rozmixujeme nejlépe pomocí tyčového mixeru do hladké konzistence
3. Polévku dochutíme bazalkou, citronovou šťávou, zjemníme máslem a dostatečně ji prohřejeme
4. Takto připravený hráškový krém servírujeme s na sucho opečenými kostičkami rohlíku či bílé veky a zdobíme nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy