REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková polévka s rybími krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z uvařených brambor, hrášku, bazalkového pesta a vývaru, podávaná s křupavými rybími krutony.


Ingredience:
500 g mraženého hrášku
3 lžícebazalkového pesta
10 ksrybích prstů
4 ksstředně velkých brambor
1 l zeleninového vývaru

Postup:

1. Hrášek a oloupané na menší kousky nakrájené brambory dáme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar, uvedeme do varu, teplotu snížíme a povaříme asi 10 minut, až brambory změknou
2. Mezitím opečeme podle návodu rybí prsty, aby byly pěkně zlaté, rozkrájíme je na sousta a udržujeme v teple
3. Třetinu hrášku i brambor vyjmeme pomocí děrované naběračky a dáme stranou, pak zbylou polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, vmícháme bazalkové pesto, zbylý hrášek i brambory, prohřejeme a podáváme v nahřátých miskách s křupavými rybími krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy