Polévka z uvařených brambor, hrášku, bazalkového pesta a vývaru, podávaná s křupavými rybími krutony.
Ingredience:
500 g | mraženého hrášku |
3 lžíce | bazalkového pesta |
10 ks | rybích prstů |
4 ks | středně velkých brambor |
1 l | zeleninového vývaru |
Postup:
1. Hrášek a oloupané na menší kousky nakrájené brambory dáme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar, uvedeme do varu, teplotu snížíme a povaříme asi 10 minut, až brambory změknou
2. Mezitím opečeme podle návodu rybí prsty, aby byly pěkně zlaté, rozkrájíme je na sousta a udržujeme v teple
3. Třetinu hrášku i brambor vyjmeme pomocí děrované naběračky a dáme stranou, pak zbylou polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, vmícháme bazalkové pesto, zbylý hrášek i brambory, prohřejeme a podáváme v nahřátých miskách s křupavými rybími krutony.