REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z hladké mouky, vajec, másla a jablečné náplně s rozinkami.


Ingredience:
Těsto:
650 ghladké mouky
400 gmásla (Hery)
200 gcukru moučka
2 ksvajec
Náplň:
2 kgjablek
150 grozinek
125 gcukru krystal
750 mlsmetany ke šlehání
1 a 1/2vanilkového pudinku
1 kscitrónu
1 ksžloutku
4 lžícerumu

Postup:

1. Mouku, cukr, špetku soli, vajíčka a máslo vypracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky
2. Hrozinky opláchneme, necháme okapat a smícháme s rumem
3. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřinec tak, aby vznikla prohlubinka 4. Polovinu těsta vyválíme a dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech
5. Jablka naplníme hrozinkami a rovnou stranou dolů poklademe na těsto
6. Pudinkový prášek se 150 ml smetany vyšleháme, zbytek smetany, cukr a vanilkový cukr svaříme, odstavíme z ohně a smícháme s rozmíchaným pudinkovým práškem, vše krátce povaříme a nalijeme na jablka
7. Druhou polovinu těsta rozválíme a dáme na vrch koláče
8. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut
9. Žloutek rozšleháme, potřeme jím vrch koláče a ještě 15 minut dopečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy