REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto s jablky a tvarohovou náplní upečené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 24 řezů:
400 gpolohrubé mouky
180 gmoučkového cukru
150 gmásla
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
Na náplň:
1500 gjablek
750 gměkkého tvarohu
150 gmoučkového cukru
150 gmásla
60 gnastrouhaných dětských piškotů
30 ghrubé mouky
250 mlmléka
špetka soli

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s moučkovým cukrem i kypřicím práškem do pečiva, přidáme změklé, nakrájené máslo, rozklepnutá vejce, vanilkový cukr a vypracujeme pevné těsto, které necháme 30 minut odležet
2. Očištěná, oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky nebo je nahrubo nastrouháme a pak smícháme s piškotovými drobečky
3. Odleželé těsto rozválíme na plát, dáme na dno pekáčku s vyšším okrajem, rozložíme na něj jablka a rozetřeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu s hrubou moukou, moučkovým cukrem, špetkou soli, rozpuštěným máslem a mlékem (pokud je tvaroh řídký, dáme méně mléka)
4. Pekáček dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme dalším 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy