REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus slepený malinovým džemem, povrch ozdobně postříkaný rozpuštěnou čokoládou, po nakrájení zdobený šlehačkou a plátky jablek.


Ingredience:
Na těsto:
500 gjablek
300 gpolohrubé mouky
120 gcukru
40 gkakaa
250 mlmléka
120 mloleje
1 lžičkajedlé sody
1 lžícecitronové štávy
2 ksvajec
tuk a polohrubá mouka na formu
Na dohotovení:
200 mlsmetany ke šlehání
60 gmalinového džemu
50 gmléčné čokolády
plátky jablek na ozdobu

Postup:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubo a smícháme s citronovou šťávou
2. Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh, vmícháme do něho žloutky, mléko, olej a nastrouhaná jablka, pak zapracujeme prosátou polohrubou mouku s kakaem a jedlou sodu
3. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme do pekáčku dobře vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 40 minut, upečený korpus necháme krátce zchladnout v pekáčku, poté ho vyklopíme a necháme zcela vychladnout
4. Korpus vodorovně rozpůlíme, potřeme malinovým džemem a opět slepíme, na povrch ozdobně nastříkáme rozpuštěnou čokoládu, před podáváním nakrájíme a každý kousek ozdobíme kopečkem šlehačky a plátky jablka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy