Křížaly našich babiček, zdravé zimní mlsání! Silnější plátky jablíček usušené v troubě nebo na topení.
Ingredience:
libovolný počet jalek, klidně i padaných | |
papír na pečení (noviny) | |
trouba, radiátor, případně sušička na ovoce |
Postup:
- Jablka oloupáme (kdo má rád, slupku nechá), rozřízneme, ovoce zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky
- Měsíčky srovnáme na plech vyložený pergamenovým papírem, sušíme v troubě nejlépe vyhřáté po pečení, nebo v troubě zapnuté na nejmenší možný příkon a mírně pootevřené, nebo dáme jablíčka na horké radiátory, případně je usušíme v moderních sušičkách na ovoce
- Usušené křížaly nejlépe uchováme v uzavřených sklenicích, v zimě přijdou vhod.
Recept k článku: Tipy na využití švestek a jablek v kuchyni, inspirujte se!