REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové křížaly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křížaly našich babiček, zdravé zimní mlsání! Silnější plátky jablíček usušené v troubě nebo na topení.


Ingredience:
libovolný počet jalek, klidně i padaných
papír na pečení (noviny)
trouba, radiátor, případně sušička na ovoce

Postup:

1. Jablka oloupáme (kdo má rád, slupku nechá), rozřízneme, ovoce zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky
2. Měsíčky srovnáme na plech vyložený pergamenovým papírem, sušíme v troubě nejlépe vyhřáté po pečení, nebo v troubě zapnuté na nejmenší možný příkon a mírně pootevřené, nebo dáme jablíčka na horké radiátory, případně je usušíme v moderních sušičkách na ovoce
3. Usušené křížaly nejlépe uchováme v uzavřených sklenicích, v zimě přijdou vhod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy