REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Majonéza z kuřat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Šumperska na svačinový salát připravený z nudliček podušeného kuřete, okurky, celeru, hořčice, majonézy …


Ingredience:
250 gpečeného nebo dušeného kuřete
100 gmajonézy
50 gkyselé okurky
30 gceleru
citrónová šťáva
špetka cukru
bílé víno
hořčice
sůl

Postup:

1. Očištěnou čtvrtku kuřete osolíme, opečeme na tuku a pak podusíme mírně podlité v troubě doměkka (můžeme použít i zbytky dříve upečeného kuřecího masa)
2. Pečené kuře vykostíme a nakrájíme na nudličky
3. Přidáme na nudličky nakrájený celer, sladkokyselé okurky, majonézu, citrónovou šťávu, víno a hořčici, vše důkladně promícháme
4. Ochutíme solí a cukrem, majonézu podáváme dobře vychlazenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy