REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z jablek, mouky, másla, vájec a dalších ingrediencí, vytvarované do bochánku a upečené dozlatova.


Ingredience:
1 kgjablek
400 gpolohrubé mouky
250 gmásla
200 gcukru krupice
4 ksvajec
1 kskypřicího prášku
1 ksvanilového cukru
1 kscitronu
0,5 lžičkymleté skořice
moučkový cukr na posypání
sůl

Postup:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou
2. Do mísy dáme rozměklé máslo, krupicový cukr i vanilkový cukr, špetku soli a vše utřeme do pěny
3. Vmícháme rozklepnutá vejce, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, skořici a nakrájená jablka
4. Z těsta vytvoříme malé bochánky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova (asi 15-20 minut)
5. Hotové bochánky pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy