REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková bábovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená bábovka z jablek, mouky, cukru, vajec a rozinek, posypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
180 gmoučkového cukru
125 gtuku
50 grozinek
4 ksjablek
3 ksvajec
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
mletá skořice
mléko podle potřeby
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání nebo čokoládová poleva

Postup:

1. Vejce našleháme s moučkovým cukrem a rozehřátým tukem do pěny
2. Pak vmícháme na kostičky nakrájená jablka, propláchnuté rozinky, skořici a prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle potřeby přidáme trochu mléka
3. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 35 minut)
4. Upečenou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme nebo přelijeme čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy