Pečená bábovka z jablek, mouky, cukru, vajec a rozinek, posypaná moučkovým cukrem.
Ingredience:
200 g | polohrubé mouky |
180 g | moučkového cukru |
125 g | tuku |
50 g | rozinek |
4 ks | jablek |
3 ks | vajec |
1/2 ks | balíčku prášku do pečiva |
mletá skořice | |
mléko podle potřeby | |
tuk na vymazání formy | |
mouka na vysypání formy | |
moučkový cukr na posypání nebo čokoládová poleva |
Postup:
1. Vejce našleháme s moučkovým cukrem a rozehřátým tukem do pěny
2. Pak vmícháme na kostičky nakrájená jablka, propláchnuté rozinky, skořici a prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle potřeby přidáme trochu mléka
3. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 35 minut)
4. Upečenou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme nebo přelijeme čokoládovou polevou.