REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka s karamelovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky podušených jablek naplněné karamelem, servírované ozdobené ovocem a šlehačkou.


Ingredience:
4 ksvětší jablka
1 konzervaslazeného mléka
1 lžičkacukru
1/4 lšlehané smetany
citrón
voda

Postup:

1. Jablka tence oloupáme, rozpůlíme a vykrájíme jadřince, potom je vložíme do menšího hrnce, podlijeme vodou s vymačkaným citrónem a chvíli podusíme
2. Konzervu slazeného mléka vaříme 3 hodiny neotevřenou, ponořenou do vody, pak ji vytáhneme a necháme důkladně prochladnout
3. Plechovku otevřeme a mléčným karamelem plníme důlky pečených jablek
4. Jablka zdobíme hustě ušlehanou smetanou a čerstvým ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy