REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka s karamelem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka plněná máslem a cukrem, v alobalu grilovaná, servírovaná zdobená šlehačkou, posypaná ořechy.


Ingredience:
4 ksvelkých jablek
8 lžiccukru
8 lžičekmásla
Na dohotovení:
4 lžičkystrouhaných ořechů
1 lžícecukru
1/8 lsmetany ke šlehání

Postup:

1. Jablka omyjeme a vyřízneme z nich jádřince až asi do 2,5 cm od spodní části, pak je postavíme na čtverec z dvojitého alobalu
2. Do středu každého jablka vložíme lžičku másla, 2 lžíce cukru a další lžičku másla
3. Potom jablka pevně zabalíme do alobalu a grilujeme ve středním žáru 25-30 minut, dokud nezměknou (jablka musí při grilování stát, aby náplň nevytekla)
4. Vyjmeme z alobalu, rozdělíme na talířky, ozdobíme oslazenou šlehačkou a posypeme nastrouhanými ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy