Jablka podušená v páře, naditá rýží a rozinkami, na talířích přelitá malinovou šťávou.
Ingredience:
4 ks | větší jablka |
1-2 ks | vejce |
50 g | rýže |
40 g | mletých ořechů |
40 g | cukru |
1 lžička | rozinek |
1 lžíce | másla |
1/8 l | mléka |
malinová šťáva |
Postup:
1. Jablka opláchneme, opatrně z nich vykrojíme jadřince a vnitřek ještě trochu vyhloubíme
2. Rýži propláchneme a v mléce s cukrem povaříme téměř doměkka
3. Do rýže přidáme máslo, nastrouhané ořechy, rozinky a rozšlehané vejce
4. Směsí naplníme jablka, v pařáčku podlité trochou vody nadité ovoce podusíme
5. Jednotlivé porce na talířích přelijeme malinovou šťávou, podáváme teplé.