REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka plněná rýží, rozinkami a ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka podušená v páře, naditá rýží a rozinkami, na talířích přelitá malinovou šťávou.


Ingredience:
4 ksvětší jablka
1-2 ksvejce
50 grýže
40 gmletých ořechů
40 gcukru
1 lžičkarozinek
1 lžícemásla
1/8 lmléka
malinová šťáva

Postup:

1. Jablka opláchneme, opatrně z nich vykrojíme jadřince a vnitřek ještě trochu vyhloubíme
2. Rýži propláchneme a v mléce s cukrem povaříme téměř doměkka
3. Do rýže přidáme máslo, nastrouhané ořechy, rozinky a rozšlehané vejce
4. Směsí naplníme jablka, v pařáčku podlité trochou vody nadité ovoce podusíme
5. Jednotlivé porce na talířích přelijeme malinovou šťávou, podáváme teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy