REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný beránek (hrnkový)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrnkový recept na pečeného beránka z hladké a polohrubé mouky, moučkového cukru, nastrouhaných jablek a dalších surovin.


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekkrupicového cukru
1 hrnekmléka
3/4 hrnkurozpuštěného másla
1/2 hrnkuplátkových mandlí
2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
2 lžičkyskořice
2 lžičkystrouhané citronové kůry
4 ksvejce
2 ksnastrouhaná jablka
tuk na vymazání formy + hrubá mouka
Ingredience na zdobení:
15–20 dkgmoučkového cukru
1 lžičkacitronové šťávy
2 kshřebíčky
1 ksbílek

Postup:
  1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a s cukrem.
  2. Přidejte máslo, strouhané jablko, citronovou kůru, skořici, mléko, mandle a vejce.
  3. Vypracujte hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané formy na beránka (asi 5 mm pod okraj). Přiklopte druhou částí formy.
  4. Na 180 stupňů pečte 45–60 min. Jestli je beránek hotový, můžete vyzkoušet vpíchnutím špejle.
  5. Po upečení nechte formu odstát v chladu. Vyklopte beránka, na krk mu uvažte mašli a ozdobte ho.
Doporučení:

Více receptů najdete na www.akademiekvality.cz. Zde se dočtete i o tom, jak se zorientovat v kvalitních potravinách a vybrat si ty nejlepší.

Poznámka:

Recept k článku: Nápadité recepty „co dům dal“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy