Jedna z variant na lahodný velikonoční dort připravený z pečeného korpusu, krému, fondánu … Dort je dozdobený mrkvičkami a králičím pozadím.
Ingredience:
Na korpus: | |
300 g | hladké mouky |
250 g | rozpuštěné Hery máslová příchuť |
225 g | třtinového cukru |
200 g | mrkve, nastrouháno nahrubo |
2 vrchovaté lžičky | prášku do pečení |
1 lžička | mixu koření do dortů |
1 lžička | strouhaného perníku |
1 lžička | vanilkového extraktu |
4 ks | velká vejce |
Poleva: | |
175 g | cukru moučka |
100 g | krémového sýru |
40 g | Hery máslová příchuť |
Na zdobení: | |
10 g | nasekaných pistácií |
1/2 ks | pomeranče |
1 hrstka | pažitky |
bílý a růžový fondán |
Postup:
1. Vymažte dortovou formu
2. Ve velké míse smíchejte rozpuštěnou Heru máslová příchuť, vajíčka, vanilkový extrakt a třtinový cukr.
3. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, pak mouku, prášek do pečiva a koření a pořádně promíchejte.
4. Směs přendejte do připravené formy a pečte v troubě 55 minut, aby byl korpus na dotek pružný. Zkontrolujte pomocí špejle, po propíchnutí špejlí musí zůstat špejle suchá. Pak nechte korpus vychladnout.
5. Na polevu vyšlehejte Heru máslová příchuť spolu s krémovým sýrem, přidejte moučkový cukr a dobře promíchejte. Směsí pomažte korpus a navrch dejte nasekané pistácie.
6. Pro vymodelování zajíčka, udělejte velkou kouli z bílého fondánu a umístěte jí do středu polevy. Vymodelujte a přidejte 2 malé zaječí tlapičky a z malé kuličky vytvořte ocásek. Z růžového fondánu dozdobte tlapičky.
7. Oloupejte kůru z půlky pomeranče a vykrájejte malá kolečky (cca 1cm na průměr). Pomocí nůžek vystřihněte čtvrtku z každého kolečka. Přidejte 3-4 ks pažitky do středu koleček a zamotejte zpátky kůru z pomeranče, aby vytvořila vršek mrkve.
8. Rozmístěte vytvarované mrkve kolem zajíčka.
9. Servírujte.
Poznámka:Zdroj: www.pecenijeradost.cz