REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní mrkvový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční šťavnatý dort z mrkvového těsta. S krémem z tvarohu a čerstvého sýra, smetany a javorového sirupu.


Ingredience:
230 gmrkve nahrubo nastrouhané
200 gtřtinového cukru
120 gpolohrubé mouky
70 gvlašských ořechů rozdrcených
40 gjemných ovesných vloček Emco (rozemletých)
200 mlřepkového oleje
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 lžičkajavorového sirupu
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkajedlé sody
2 ksvajec
sůl
Na krém:
250 g(Lučina, Philadelphia,..)
250 gtvarohu
200 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkajavorového sirupu
šťáva z ½ citrónu

Postup:

1. Vejce, cukr a javorový sirup vyšleháme. Přidáme suché přísady a olej, nakonec mrkev a ořechy
2. Nalijeme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené dortové formy (menší průměr)
3. Pečeme zhruba 1 hodinu na 175 °C
4 Dort necháme vychladnout a podélně jej rozpůlíme
5. Všechny přísady na krém spojíme a vyšleháme
6. Na polovinu korpusu natřeme 1/
3 krému
7. Zbytkem krému natřeme celý dort
8. Necháme chladnout nejlépe do druhého dne, kdy se chutě pěkně rozleží.

Poznámka:

Zdroj: Emco spol. s r. o., přední česká společnost s více než 20 letou tradicí, patří mezi největší české výrobce a distributory potravin. Nejprodávanějším produktem společnosti je Emco Mysli na zdraví. Emco má dva výrobní závody – ve Vřescích a v Hrdlech. Společnost Emco je držitelem certifikátů FSMS 22000, FSSC 22000, BRC a „Klasa“. Emco cereálie jsou známy ve více než 40 zemích světa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy