REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné zelí s fenyklem a brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrouhané červené zelí smíchané s nastrouhanými jablky, podušené doměkka ochucené kromě jiného fenyklem, jablečným džusem a brusinkovou zavařeninou.


Ingredience:
1 kshlávka červeného zelí
1 kscibule
2 ksjablka
300 mljablečného džusu 100 %
10 lžicjablečného octa
2-4 lžícebrusinkové zavařeniny
2 lžícerostlinného oleje
1 lžičkasušeného fenyklu
1 lžičkasoli
cukr na případné oslazení, ocet na případné doladění chutí

Postup:
  1. Zelí očistíme, nastrouháme, vložíme do velké mísy
  2. Jablka zbavená jadřinců nastrouháme do mísy k zelí
  3. Do velkého hrnce nalijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a fenykl, cibuli necháme zezlátnout, pak do hrnce vysypeme zelí s jablky, vše promícháme, osolíme
  4. Nalijeme džus a ocet, opět promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme 20-25 minut
  5. Nakonec do zelí zamícháme brusinkovou zavařeninu, ochutnáme, případně ještě dosladíme cukrem, nebo okyselíme ocetem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy