REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapusta dušená na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená kapusta na slanině s cibulí, česnekem a kořením.


Ingredience:
550 gkapusty
200 gslaniny
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Očištěnou kapustu opláchneme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na hrubší nudličky
2. Krátce povaříme v mírně osolené vodě a scedíme
3. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, částečně roztavíme (orestujeme), přidáme na drobno nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zalijeme trochou vody
4. Do základu dáme ovařenou kapustu, přidáme rozetřený česnek se solí, mletý pepř, majoránku a za občasného promíchání dusíme doměkka.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu k masu a bramborám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy