Pečené košíčky z listového těsta plněné pudinkovou náplní, ozdobené jablky a džemem.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
hladká mouka na pomoučení | |
Na náplň: | |
300 ml | mléka |
200 ml | zakysané smetany |
60 g | cukru krupice |
50 g | rybízového džemu |
4 ks | jablek |
1 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
Postup:
1. Na pomoučeném vále listové těsto rozválíme na plát, vykrájíme z něho kolečka o průměru 12 cm, vložíme do kovových formiček na tartaletky o průměru 8 cm a těsto lehce vmáčkneme do stran
2. Z mléka, krupicového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme mírně zchladnout, pak vmícháme zakysanou smetanu, naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na těsto ve formičkách
3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, rozložíme do vějířku na pudinkovou náplň, do středu dáme lžičku rybízového džemu
4. Naskládáme na plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut, po upečení necháme mírně vychladnout ve formičkách a poté je vyklopíme.