REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky z listového těsta plněné pudinkovou náplní, ozdobené jablky a džemem.


Ingredience:
500 glistového těsta
hladká mouka na pomoučení
Na náplň:
300 mlmléka
200 mlzakysané smetany
60 gcukru krupice
50 grybízového džemu
4 ksjablek
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Na pomoučeném vále listové těsto rozválíme na plát, vykrájíme z něho kolečka o průměru 12 cm, vložíme do kovových formiček na tartaletky o průměru 8 cm a těsto lehce vmáčkneme do stran
2. Z mléka, krupicového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme mírně zchladnout, pak vmícháme zakysanou smetanu, naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na těsto ve formičkách
3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, rozložíme do vějířku na pudinkovou náplň, do středu dáme lžičku rybízového džemu
4. Naskládáme na plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut, po upečení necháme mírně vychladnout ve formičkách a poté je vyklopíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy