REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné chutney

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutney z jablek, cibule, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
900 gočištěných jablek
340 gkrystalového cukru
225 gcibule
110 gsměsi rozinek a datlí
15 gkoriandru
420 mlocta
sůl

Postup:

1. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců, na jemno nakrájíme a dáme do hrnce
2. Přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, omyté rozinky, na drobno nasekané datle, koriandr, krystalový cukr, ocet, sůl a vše dobře promícháme
3. Pak směs přivedeme na středním plameni k varu a za častého míchání zvolna dusíme do zhoustnutí (asi 40 minut)
4. Směsí plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout, skladujeme na chladném a tmavém místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy