REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní orientální omáčka, tentokrát z jablek.


Ingredience:
1,5 kgjablek
500 gcukru krystal
500 gcibule
20 gzázvoru
10 gsoli
7 gskořice
5 dlocta
3 dljablečného moštu
2 dlvody
1/4 lžičkypepře

Postup:

1. Jablka dobře opereme, oloupeme a nastrouháme na jemné plátky
2. Cibuli si nakrájíme na malé kousky, vše podlijeme vodou a vaříme asi 20 minut
3. Přidáme sůl, koření, 1 dl octa a vaříme do změknutí
4. Nakonec přidáme cukr, jablečný mošt a zbytek octa, vaříme na mírném plameni do zhoustnutí
5. Horkou hotovou směs plníme do čistých a nahřátých sklenic
6. Sterilujeme 20 minut na 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy