Pikantní orientální omáčka, tentokrát z jablek.
Ingredience:
1,5 kg | jablek |
500 g | cukru krystal |
500 g | cibule |
20 g | zázvoru |
10 g | soli |
7 g | skořice |
5 dl | octa |
3 dl | jablečného moštu |
2 dl | vody |
1/4 lžičky | pepře |
Postup:
1. Jablka dobře opereme, oloupeme a nastrouháme na jemné plátky
2. Cibuli si nakrájíme na malé kousky, vše podlijeme vodou a vaříme asi 20 minut
3. Přidáme sůl, koření, 1 dl octa a vaříme do změknutí
4. Nakonec přidáme cukr, jablečný mošt a zbytek octa, vaříme na mírném plameni do zhoustnutí
5. Horkou hotovou směs plníme do čistých a nahřátých sklenic
6. Sterilujeme 20 minut na 85 °C.