REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hustá selská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z hovězího masa, cibule, hlávkového zelí, rajčat, brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghovězího masa
100 gzelených fazolových lusků
2 ksbrambor
2 ksrajčat
1 ksmenší petržele
1 ksmenší mrkve
1 kscibule
1/2 ksceleru
1/4 kshlávky zelí
1 lvody
petrželka
kopr
sůl

Postup:

1. Hovězí maso si omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme 0,5 l vody, osolíme a pod pokličkou na středním plameni dusíme téměř doměkka
2. Mezitím si oloupeme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a vše nakrájíme na drobné kousky
3. Pak si nakrájíme očištěné fazolky na 1 cm kousky, hlávkové zelí na menší nudličky a omytá rajčata na kostičky
4. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu všechnu připravené ingredience, dolijeme 0,5 l vody, promícháme a dále vaříme 15-20 minut, dokud není maso a zelenina měkká
5. Hotovou polévku dochutíme nasekanou petrželkou, koprem a dle chutí osolíme, pak polévku odstavíme z ploténky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy