Polévka připravená z hovězího masa, cibule, hlávkového zelí, rajčat, brambor a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | hovězího masa |
100 g | zelených fazolových lusků |
2 ks | brambor |
2 ks | rajčat |
1 ks | menší petržele |
1 ks | menší mrkve |
1 ks | cibule |
1/2 ks | celeru |
1/4 ks | hlávky zelí |
1 l | vody |
petrželka | |
kopr | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso si omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme 0,5 l vody, osolíme a pod pokličkou na středním plameni dusíme téměř doměkka
2. Mezitím si oloupeme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a vše nakrájíme na drobné kousky
3. Pak si nakrájíme očištěné fazolky na 1 cm kousky, hlávkové zelí na menší nudličky a omytá rajčata na kostičky
4. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu všechnu připravené ingredience, dolijeme 0,5 l vody, promícháme a dále vaříme 15-20 minut, dokud není maso a zelenina měkká
5. Hotovou polévku dochutíme nasekanou petrželkou, koprem a dle chutí osolíme, pak polévku odstavíme z ploténky a podáváme.