REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí ragú na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je vlastně na velmi hustou polévku podobnou německému eintofu.


Ingredience:
800 ghusího maso bez kůže
500 gbílých fazolí ve slaném nálevu
250 mlbílého vína
3 lžícemásla
1 lžícesušených provensálských bylinek
3 ksstroužků česneku
2 ksbarevných paprik
1 ksvětší cibule
1 l drůbežího vývaru
hrst sekaných bylinek
špetka cayenského pepře
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Husí maso očistíme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme sušenými provensálskými bylinkami a dobře promícháme
2. V hrnci na rozehřátém másle osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme ho, vše zalijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se tekutina zcela neodpaří
3. Pak do hrnce přilijeme polovinu vývaru, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku a zvolna vaříme doměkka, podle potřeby přiléváme vývar
4. Pak přidáme scezené bílé fazole, očištěné na nudličky nakrájené papriky, dochutíme špetkou cayenského pepře, přidáme na jemno nasekané bylinky a odstavíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy