REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrušky v županu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušky zabalené v listovém těstě, upečené dozlatova, pocukrované a podávané s omáčkou.


Ingredience:
400 glistového těsta
4 ksmalých zralých hrušek
1 ksvejce
1 lžícecitronové šťávy
2 lžičkyvody
mouka na vál
moučkový cukr na pocukrování
Na omáčku:
2 dlhruškového džusu
1 dljavorového sirupu

Postup:

1. Celé hrušky oloupeme, opatrně vypíchneme jádřince, stopky ponecháme, potřeme citronovou šťávou a uložíme v chladu
2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle 3 mm, nakrájíme ho na 4 čtverce, do jejich středů postavíme osušené hrušky, v každém cípu těsto nastříhneme, ale ne až k hrušce a pak těsto postupně přitlačíme k hrušce, stopku necháme vyčnívat
3. Přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut (během pečení překryjeme vrchní část těsta alobalem, aby se nespálilo)
4. Mezitím na omáčku v kastrůlku zahřejeme džus se sirupem a směs promícháme
5. Hrušky v županu rozdělíme na talířky, pocukrujeme a omáčku nalijeme na talířky až těsně před podáváním, aby se župánek nerozmočit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy