REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V lesích se to začíná pomalu modrat, a tak nadešel čas borůvkových knedlíků, koláčů a žahourů. Pokud chcete vyzkoušet i něco jiného, tak pro Vás Karolína Kamberská připravila tento neodolatelný Cheesecake s borůvkami. Recepty od Karolíny Kamberské.


Ingredience:
400 gžervé
300 gměkkého tučného tvarohu
200 gcelozrnných sušenek
200 gčerstvých borůvek
120 gmásla
80-100 gbílého krupicového cukru
4 ksvejce
šťáva z 1/2 citronu
lístky máty nebo meduňky
dortová forma o průměru 20 cm, papír na pečení

Postup:
  1. Troubu si rozehřejte na 180 °C, vynechte horkovzduch a pečte v programu „horní a dolní ohřev“
  2. Sušenky rozmixujte na prášek, lépe to jde po částech
  3. Rozpusťte si v kastrůlku máslo a v míse ho promíchejte s rozmixovanými sušenkami, vzniklou hmotu rovnoměrně upěchujte na dno otevírací dortové formy o průměru cca 20 cm, kterou jste předtím vyložili pečícím papírem
  4. Dejte na 10 minut předpéct
  5. Po vyndání z trouby snižte teplotu na 160 °C
  6. Mezitím v míse promíchejte tvaroh s žervé, vajíčky, citronovou šťávou, cukrem a s dření seškrábnutou z podélně rozpůleného vanilkového lusku
  7. Lehce rozmačkejte 150 g borůvek a vmíchejte je do směsi, tu pak nalijte do formy na předpečené těsto, několikrát klepněte dnem o stůl, abyste vyhnali přebytečné bubliny
  8. Dejte koláč zpátky do trouby a při 160 °C pečte zhruba 40–50 minut, až se náplň zpevní, ale bude se ještě chvět, pak vypněte troubu, mírně pootevřete dvířka a nechte cheesecake pomalu vychladnout v troubě, aby vám zbytečně neklesl
  9. Teprve pak ho zakryjte fólií a dejte do chladu na několik hodin – ideálně přes noc
  10. Podávejte nakrájený na řezy, ozdobený čerstvými borůvkami a lístky meduňky nebo máty.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy