REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V lesích se to začíná pomalu modrat, a tak nadešel čas borůvkových knedlíků, koláčů a žahourů. Pokud chcete vyzkoušet i něco jiného, tak pro Vás Karolína Kamberská připravila tento neodolatelný Cheesecake s borůvkami. Recepty od Karolíny Kamberské.


Ingredience:
400 gžervé
300 gměkkého tučného tvarohu
200 gcelozrnných sušenek
200 gčerstvých borůvek
120 gmásla
80-100 gbílého krupicového cukru
4 ksvejce
šťáva z 1/2 citronu
lístky máty nebo meduňky
dortová forma o průměru 20 cm, papír na pečení

Postup:
  1. Troubu si rozehřejte na 180 °C, vynechte horkovzduch a pečte v programu „horní a dolní ohřev“
  2. Sušenky rozmixujte na prášek, lépe to jde po částech
  3. Rozpusťte si v kastrůlku máslo a v míse ho promíchejte s rozmixovanými sušenkami, vzniklou hmotu rovnoměrně upěchujte na dno otevírací dortové formy o průměru cca 20 cm, kterou jste předtím vyložili pečícím papírem
  4. Dejte na 10 minut předpéct
  5. Po vyndání z trouby snižte teplotu na 160 °C
  6. Mezitím v míse promíchejte tvaroh s žervé, vajíčky, citronovou šťávou, cukrem a s dření seškrábnutou z podélně rozpůleného vanilkového lusku
  7. Lehce rozmačkejte 150 g borůvek a vmíchejte je do směsi, tu pak nalijte do formy na předpečené těsto, několikrát klepněte dnem o stůl, abyste vyhnali přebytečné bubliny
  8. Dejte koláč zpátky do trouby a při 160 °C pečte zhruba 40–50 minut, až se náplň zpevní, ale bude se ještě chvět, pak vypněte troubu, mírně pootevřete dvířka a nechte cheesecake pomalu vychladnout v troubě, aby vám zbytečně neklesl
  9. Teprve pak ho zakryjte fólií a dejte do chladu na několik hodin – ideálně přes noc
  10. Podávejte nakrájený na řezy, ozdobený čerstvými borůvkami a lístky meduňky nebo máty.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy