REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový džem se zázvorem a medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Urodilo se vám letos více hrušek, než jste čekali? Jestliže jste už přecpaní hruškovými koláči a pečenými hruškami, máme pro vás tip na vitamíny nabitý hruškový džem se štiplavým zázvorem a sladkým medem.


Ingredience:
1 kghrušek
2 lžícemedu
1/2 lžičkyna jemno nastrouhaného zázvoru
1 sáčekŽelírovací cukr 2:1 Labeta nebo Želírovací cukr 4:1 Labeta
šťáva z 1 velkého citronu (nebo 2 menších)
vhodné zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Očištěné hrušky bez jádřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme
  2. Přidáme med, zázvor, citronovou šťávu a Želírovací cukr 2:1 Labeta, směs dobře promícháme a za stálého mícháme přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut
  3. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Doporučení:

Do méně sladkých hrušek doporučujeme Želírovací cukr 2:1, máte-li však hrušky hodně zralé a sladké, bude se lépe hodit Želírovací cukr 4:1. Dochucující suroviny jako zázvor nebo citronová šťáva nemusí být v receptu uvedené v takovém množství, které odpovídá vašemu vytříbenému jazýčku. Nebojte se proto během vaření džemu ochutnávat a experimentovat s jejich množstvím. Pokud stále tápete, který pomocník je nejvhodnější pro zavaření vašeho džemu či marmelády, podívejte se na jednoduchý návod JAK VYBRAT ŽELÍROVACÍ PROSTŘEDEK.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy