REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrníčková bábovka z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka upečená podle tohoto receptu je moc dobrá, vláčná a krásně voní po skořici …


Ingredience:
2,5 hrnkupolohrubé mouky
2 vrchovaté hrnkyna hrubo nastrouhané cukety
1,5 hrnkupískového cukru
1 hrnekoleje
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekprášek do pečiva
1 vrchovatá lžičkamleté skořice
3 ksvejce
Ostatní:
forma na bábovku, tuk na vymazání, mouka na vysypání formy

Postup:

1. Vejce s oběma cukry šleháme do husté pěny cca 20 minut
2. Přidáme cuketu, olej a nakonec mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva i skořici
3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do vyhřáté trouby péct
4. V horkovzdušné troubě pečeme prvních 10 minut při 200 °C, poté teplotu snížíme na 170-180 °C a dopékáme cca 40-50 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou, čas je jen orientační
5. Špejlí zkusíme, zda máme upečeno, pokud je špejle po vytáhnutí suchá, máme hotovo.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy