REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrníčková bublanina s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bublanina plná ovoce připravená z litého těsta připraveného pomocí hrnku, tedy zcela bez vážení. Servíruje se rozkrájená, hojně posypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekpolotučného mléka
3/4 hrnkumoučkového cukru
1/2 hrnkurostlinného oleje
1 sáčekprášek do pečiva
2 ksvejce
pečící papír
moučkový cukr na posypání
různé sezónní ovoce (třešně, višně, jahody ....)

Postup:
  1. V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, pak zamícháme cukr, postupně zapracujeme mléko, vejce a olej
  2. Těsto na bublaninu opatrně nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme drobným ovocem
  3. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut pěkně dozlatova
  4. Hrníčkovou bublaninu necháme před rozkrájením mírně prochladnout, řezy posypeme moučkovým cukrem.
Doporučení:

Hrnky na měření používáme standardní o objem 250 ml.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy