REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrníčková buchta s tvarohem a povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchta upečená v troubě dozlatova, plněná tvarohovou náplní a povidly, ingredience odměřené pomocí hrnku o objemu 250 ml.


Ingredience:
2 hrnky (250 ml)polohrubé mouky
1 hrnekkrupicového cukru
1/2 hrnkumléka
1/2 hrnkuoleje
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
4 ksvejce
Na tvarohovou náplň:
500 gtučného tvarohu (ve staniolu)
3/4 hrnkumoučkového cukru
2 ksvejce
dřeň z 1 vanilkového lusku, případně vanilkový cukr s pravou vanilkou
v případě potřeby kapka mléka na zředění
A ještě:
1/2 hrnkupovidel
trochu rumu, špetka skořice

Postup:

1. Žloutky vymícháme s cukrem do husté pěny, pramínkem přiléváme mléko s olejem a dále šleháme
2. Mouku proženeme sítkem a smícháme s kypřícím práškem, do bílků dáme špetku soli a vyšleháme pevný sníh
3. Do vymíchané hmoty přidáváme po lžících mouku a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh
4. Do pekáčku (33 x 23 cm) dáme pečící papír a stěrkou uhladíme těsto
5. Tvaroh vymícháme dohladka se všemi ingrediencemi a pokud je potřeba, naředíme trochou mléka, pak ho přendáme do cukrářského sáčku a na těsto uděláme tvarohovou mřížku
6. Povidla naředíme kapkou rumu, přidáme špetku skořice a lžičkou umístíme do mezírek v mřížce
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy