REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrníčková litá buchta s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrníčkový recept na jednoduchou buchtu s kousky ovoce.


Ingredience:
2,5 hrníčkupolohrubé mouky
1 hrníčekmléka
1/2 hrníčkucukru
1/2 hrníčkuoleje
1 sáčekprášku do pečiva
2 ksvejce
ovoce (švestky, borůvky, rybíz ...)
mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
forma na dort o průměru 30 cm
Na drobenku:
140 gpolohrubé mouky
100 gmásla nebo tuku
100 gcukru
dle chuti vanilkový cukr

Postup:

1. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, přidáme teplé mléko, vejce a olej a vše dobře promícháme
2. Hladkou hmotu nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou
3. Na povrch poklademe ovoce, buchtu posypeme drobenkou
4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme dozlatova
5. Hotovou, zchladlou buchtu můžeme před podáváním lehce pocukrovat.

Příprava drobenky:
Do mísy dáme všechny ingredience, rukou vypracujeme sypkou hmotu.

Poznámka:

Hrnek je cca 125 g nebo také 0,25 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy