Hrníčkový recept na jednoduchou buchtu s kousky ovoce.
Ingredience:
2,5 hrníčku | polohrubé mouky |
1 hrníček | mléka |
1/2 hrníčku | cukru |
1/2 hrníčku | oleje |
1 sáček | prášku do pečiva |
2 ks | vejce |
ovoce (švestky, borůvky, rybíz ...) | |
mouka na vysypání formy | |
tuk na vymazání formy | |
forma na dort o průměru 30 cm | |
Na drobenku: | |
140 g | polohrubé mouky |
100 g | másla nebo tuku |
100 g | cukru |
dle chuti vanilkový cukr |
Postup:
1. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, přidáme teplé mléko, vejce a olej a vše dobře promícháme
2. Hladkou hmotu nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou
3. Na povrch poklademe ovoce, buchtu posypeme drobenkou
4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme dozlatova
5. Hotovou, zchladlou buchtu můžeme před podáváním lehce pocukrovat.
Příprava drobenky:
Do mísy dáme všechny ingredience, rukou vypracujeme sypkou hmotu.
Hrnek je cca 125 g nebo také 0,25 l.