REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrk buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z vajec, cukru, mouky, kompotu a šlehačky.


Ingredience:
2 ksvajec
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1 hrnekcukru krystal
0,5 hrnkuoleje
0,5 hrnkumléka
1 ksprášku do pečiva
kakao
Na krém:
2 ksmandarinkového kompotu
1 kssmetany ke šlehání
1 ksztužovač
1 ksvanilkového pudinku
bez vaření
strouhaná čokoláda

Postup:

1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukr, přidáme olej, vejce, mléko a vymícháme těsto
2. Do poloviny těsta zamícháme kakao, nalijeme světlé těsto, na něj tmavé těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova
3. Mezitím si připravíme větší sklenici s víčkem a do ní dáme všechny suroviny na krém (kompoty i se šťávou), zavřeme a hrkáme – až se spojí a vznikne krém
4. Vychladlý piškot potřeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou, dáme na chvíli do lednice a můžeme mlsat.

Doporučení:

Pokud budeme šlehat šlehačem, dáme ovoce až nakonec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy