REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hraběnčiny řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z jablek, mouky, ořechů, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na těsto:
450 gpolohrubé mouky
200 gmargarínu nebo másla
200 gmoučkového cukru
6 gprášku do pečiva
4 ksžloutků
tuk a mouka na plech
Na náplň:
600 gjablek
200 gkrystalového cukru
100 gořechů
50 grozinek
4 ksbílků
1 lžícemleté skořice

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, postrouhaný tuk a vypracujeme co nejrychleji těsto
2. Dvě třetiny těsta namačkáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu, 1/
3 těsta dáme ztuhnout do ledničky
3. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami, zasypeme na jemno nastrouhanými ořechy, pak na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků promíchaný s krystalovým cukrem a navrch na hrubo nastrouháme zbytek těsta z ledničky
4. Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme cca 30 minut, až začne těsto růžovět a po vychlazení nakrájíme zoubkovým nožem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy