REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hraběnčiny řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z jablek, mouky, ořechů, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na těsto:
450 gpolohrubé mouky
200 gmargarínu nebo másla
200 gmoučkového cukru
6 gprášku do pečiva
4 ksžloutků
tuk a mouka na plech
Na náplň:
600 gjablek
200 gkrystalového cukru
100 gořechů
50 grozinek
4 ksbílků
1 lžícemleté skořice

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, postrouhaný tuk a vypracujeme co nejrychleji těsto
2. Dvě třetiny těsta namačkáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu, 1/
3 těsta dáme ztuhnout do ledničky
3. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami, zasypeme na jemno nastrouhanými ořechy, pak na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků promíchaný s krystalovým cukrem a navrch na hrubo nastrouháme zbytek těsta z ledničky
4. Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme cca 30 minut, až začne těsto růžovět a po vychlazení nakrájíme zoubkovým nožem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Letní makové dobroty

Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží sladké kombinace s mákem nebo lehké „zobání“ ve stylu nachos, se kterými zazáříte.

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Moře chutí na jazyku: PRAGUE MUSSEL WEEK přiveze do Prahy prvotřídní holandské slávky

Festival Prague mussel week přiveze ve dnech 23. až 29. září do Prahy moře i s jeho největšími dary. Do více než stovky pražských restaurací dorazí přes 16 tun holandských slávek špičkové kvality. Mušloví fandové i úplní nováčci je budou moci ochutnat ve speciálním menu, a to díky slevovým voucherům jen za poloviční cenu.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy