REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hraběnčiny řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčný jablečný moučník dochucený, kromě jiného, skořicí a rozinkami.


Ingredience:
400 ghladké mouky
250 gmásla nebo margarínu
150 gmoučkového cukru
1 ksprášku do pečiva
4 ksvajec
1 kgnakyslých jablek
rozinky
ořechy
skořice

Postup:

1. Z mouky, kypřicího prášku, cukru, tuku a žloutků vypracujeme těsto
2. Jednu třetinu těsta dáme do mrazáku, dvě třetiny vložíme do ledničky uležet
3. Oloupeme a nastrouháme jablka
4. Těsto z chladničky vyválíme na vymazaný plech
5. Na těsto rozložíme nastrouhaná jablka, pocukrujeme a posypeme rozinkami
6. Vyšleháme tuhý sníh ze čtyř bílků metličkou nebo elektrickým šlehačem
7. Rozetřeme rovnoměrně na jablka
8. Těsto z mrazáku nastrouháme nahrubo přímo na sníh
9. Posypeme sekanými ořechy a skořicí
10. Dáme péci do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30 minut, až nám moučník jemně zrůžoví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy