Vláčný jablečný moučník dochucený, kromě jiného, skořicí a rozinkami.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
250 g | másla nebo margarínu |
150 g | moučkového cukru |
1 ks | prášku do pečiva |
4 ks | vajec |
1 kg | nakyslých jablek |
rozinky | |
ořechy | |
skořice |
Postup:
1. Z mouky, kypřicího prášku, cukru, tuku a žloutků vypracujeme těsto
2. Jednu třetinu těsta dáme do mrazáku, dvě třetiny vložíme do ledničky uležet
3. Oloupeme a nastrouháme jablka
4. Těsto z chladničky vyválíme na vymazaný plech
5. Na těsto rozložíme nastrouhaná jablka, pocukrujeme a posypeme rozinkami
6. Vyšleháme tuhý sníh ze čtyř bílků metličkou nebo elektrickým šlehačem
7. Rozetřeme rovnoměrně na jablka
8. Těsto z mrazáku nastrouháme nahrubo přímo na sníh
9. Posypeme sekanými ořechy a skořicí
10. Dáme péci do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30 minut, až nám moučník jemně zrůžoví.