REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí žebro vařené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené hovězí maso je vhodné k podušené zelenině nebo k teplým omáčkám.


Ingredience:
1-2 kshovězích žeber
voda
sůl

Postup:

1. Maso dobře opláchneme ve vlažné vodě
2. Vložíme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme cca 90 minut do měkka
3. Během vaření přiléváme teplou vodu a dbáme na to, aby bylo maso stále ponořené
4. Měkké žebro vyjmeme, zbavíme kostí a nakrájíme na jednotlivé porce.

Doporučení:

Do vody při vaření můžeme přidat kuličky nového koření a pepře, popřípadě bobkový list.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy