Dušené hovězí maso plněné anglickou slaninou, kapii a bylinkami, servírované přelité okořeněnou smetanovou omáčkou.
Ingredience:
600 g | hovězího zadního |
120 g | anglické slaniny |
100 g | sterilované kapie |
20 g | hladké mouky |
80 ml | smetany |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | nasekaných bylinek |
1 ks | cibule |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, rozkrojíme na plát, po obou stranách mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanými bylinkami, poklademe plátky slaniny, kapie, stočíme a převážeme nití
2. Na rozpáleném oleji roládu ze všech stran opečeme, vyndáme ji, v oleji orestujeme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, zalijeme vodou, promícháme, dáme zpět opečenou roládu, přikryjeme a dusíme doměkka za občasného obracení a dle potřeby podlévání vodou
3. Měkkou roládu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme asi 300 ml vody, lehce provaříme, přecedíme přes síto, vlijeme do ní smetanu, dochutíme solí, pepřem a již jen krátce prohřejeme.
Roládu nakrájenou na plátky podáváme s omáčkou, vařenými bramborami a zeleninou.