REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky zadního hovězího (roštěné) naplněné žampionovou směsí, podušené s cibulí, žampiony a červeným vínem doměkka.


Ingredience:
800 gzadního hovězího masa (roštěné)
200 gžampionů
200 mlčerveného vína
200 mlvývaru
2 lžíceoleje
1 kscibule
mletý pepř
sůl
Na náplň:
250 gžampionů
50 gmásla
1 kscibule
1 ksvejce
1 lžícenasekaného kopru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Připravíme si náplň; očištěné na plátky nakrájené žampiony i oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme vejce, osolíme, opepříme, vmícháme na drobno nasekaný kopr, odstavíme z tepla a necháme mírně vychladnout
2. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
3. Každý plátek potřeme připravenou nádivkou, stočíme do závitku, převážeme provázkem, na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme a dáme stranou
3. Pak na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony a krátce orestujeme
4. Opečené maso i žampiony přendáme do pekáčku, podlijeme červeným vínem i vývarem, přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C dusíme doměkka
5. Měkké závitky zbavíme provázku a podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy