REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z plátků roštěnek, vepřového masa, kyselých okurek, cibule a slaniny vytvořené závitky, ty zprudka opečené na sádle, pak podušené doměkka, zalité vývarem z kostí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky roštěnek
2 kskyselé okurky
2 kscibule
150 gmletého vepřového masa
100 gslaniny
0,5 lvývaru z kostí
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme mletým masem
2. Na vrstvu mletého masa dáme hranolek slaniny, okurky a cibule, roštěnky stočíme a spíchneme párátky nebo převážeme nití, závitky lehce poprášíme moukou
3. Na sádle zpěníme zbytek slaniny a cibuli, přidáme závitky a opečeme rychle ze všech stran, podlijeme vývarem a za občasného otáčení a podlévání dusíme zhruba 45-50 minut do měkka
4. Hotové závitky vyjmeme, omáčku lehce zaprášíme moukou, osolíme, opepříme
5. Závitky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy