Z plátků roštěnek, vepřového masa, kyselých okurek, cibule a slaniny vytvořené závitky, ty zprudka opečené na sádle, pak podušené doměkka, zalité vývarem z kostí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky roštěnek |
2 ks | kyselé okurky |
2 ks | cibule |
150 g | mletého vepřového masa |
100 g | slaniny |
0,5 l | vývaru z kostí |
hladká mouka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme mletým masem
2. Na vrstvu mletého masa dáme hranolek slaniny, okurky a cibule, roštěnky stočíme a spíchneme párátky nebo převážeme nití, závitky lehce poprášíme moukou
3. Na sádle zpěníme zbytek slaniny a cibuli, přidáme závitky a opečeme rychle ze všech stran, podlijeme vývarem a za občasného otáčení a podlévání dusíme zhruba 45-50 minut do měkka
4. Hotové závitky vyjmeme, omáčku lehce zaprášíme moukou, osolíme, opepříme
5. Závitky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.