REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky s paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné hotovou drůbeží sekanou promíchanou se zeleninou, podušené na víně doměkka.


Ingredience:
200 ghotové drůbeží sekané
100 gfazolí
5 kspaprik
4 kshovězích plátků
2 kscelerové nati
1 ksžloutku
5 lžicoleje
2 lžícestrouhanky
1 lžícenasekané petrželky
1/4 lčerveného vína
solamyl
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytou a očištěnou papriku, celerovou nať i fazole nakrájíme na malé kousky
2. Hotovou drůbeží sekanou smícháme se žloutkem, strouhankou a na drobno nasekanou petrželkou, pak vmícháme nakrájenou zeleninu a ochutíme solí i pepřem
3. Očištěné plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme ochucenou sekanou se zeleninou, zavineme a upevníme párátkem
4. Zprudka ze všech stran opečeme ve 2 lžících rozehřátého oleje, pak přilijeme víno a zvolna dusíme přikryté doměkka (asi 60 minut), pak vyjmeme a šťávu zahustíme solamylem
5. Zbylé omyté papriky očistíme, nakrájíme na větší kousky, na rozehřátém oleji asi 10 minut doměkka podusíme a pak mírně osolíme i opepříme
6. Podáváme se závitky a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy