Závitky plněné paprikou, uzeným masem, párky a cibulí, podušené na cibulovém základě doměkka, servírované s povařenou kapustou.
Ingredience:
800 g | zadního hovězího masa |
300 g | růžičkové kapusty |
100 g | uzeného masa |
4 lžičky | hořčice |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
5 ks | cibulí |
4 ks | párků |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | červené papriky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou papriku a jednu oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky
2. Párky a uzené maso nakrájíme na špalíčky
3. Očištěné maso nakrájíme na 4 plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe kousky párků, uzeného masa, cibule i papriky a stočíme do závitků
4. Na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme dohněda 3 oloupané na drobno nakrájené cibule, zalijeme vodou, svaříme a základ nalijeme do pekáčku, vložíme připravené závitky a dusíme při 190 °C doměkka (asi 80 minut)
5. Měkké závitky vyndáme, výpek vypečeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, rozředíme vodou, necháme provařit, osolíme a opepříme
6. Oloupané stroužky česneku i zbylou cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme na zbylém rozehřátém oleji dozlatova, přidáme ve slané vodě povařené přepůlené kapustičky, osolíme a opepříme
7. Závitky prohřejeme v omáčce a podáváme s růžičkovou kapustou.