REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky s houbovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tlakovém hrnci podušené závitky z hovězího masa naplněné houbovou směsí.


Ingredience:
4 kshovězí plátky
1 kscibule
1,5 dlvývaru
1 dlvína
3 lžíceoleje
citronová šťáva
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
200 ghub
50 gslaniny
30 gcibule
2 lžícejemné strouhanky
1 ksvejce
několik kapek brandy nebo vodky
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Naklepané hovězí plátky osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou
2. Připravené maso naplníme nádivkou, stočíme a zajistíme jehlami nebo potravinářským provázkem
3. Cibuli nakrájenou na kolečka osmahneme na oleji přímo v tlakovém hrnci, přidáme připravené závitky, které ze všech stran zprudka opečeme
4. Podlijeme vínem a vývarem, hrnec dobře uzavřeme, dusíme asi 30-40 minut doměkka.

Příprava nádivky:
Slaninu houby a cibuli nakrájíme na malé kousky, petrželku drobně posekáme, přidáme vejce, pepř, brandy a sůl, vše zahustíme strouhankou.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží nebo bramborem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy