REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné slaninou a kyselou okurkou, dušené na cibulovém základě spolu s kořenovou zeleninou doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa (ořech)
150 gkořenové zeleniny
100 mlsmetany
4 ksvětších plátků slaniny
1 ksvětší kyselé okurky
1 kscibule
hořčice
hladká mouka
olej
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí
2. Pak poklademe plátky slaniny, na čtvrtky podélně rozkrojenou kyselou okurkou, zabalíme a převážeme nití
3. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka závitky osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka
4. Pak přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a dusíme doměkka
5. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vývaru a chvíli povaříme
6. Nakonec vmícháme smetanu, vrátíme zpět závitky zbavené nitě a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy